Σιγκαπούρη: Καταδίκη εις θάνατον – Δικαστής επέβαλε την εσχάτη των ποινών μέσω τηλεδιάσκεψης

[ad_1]

Ένα ακόμη από τα πολλά πρωτοφανή και περίεργα που συμβαίνουν σε όλον τον πλανήτη την εποχή του κορωνοϊού.

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση αφορά την ζωή ενός ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, στην Σιγκαπούρη, ένας δικαστής καταδίκασε εις θάνατον έναν άνδρα μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom -την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης- για τον ρόλο του σε υπόθεση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο 37χρονος Πουνιθάν Γκενασάν από τη Μαλαισία ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι θα απαγχονιστεί γιατί σχεδίασε το 2011 μια συναλλαγή με ηρωίνη, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας στην προσπάθειά της να μειώσει τα κρούσματα του κορονοϊού.

“Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Ρουνιθάν Α.Λ Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτηση του Reuters επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.

Η ΜKO Human Rights Watch χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «βάρβαρη και απάνθρωπη».

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για υποθέσεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

 

topontiki

[ad_2]

Source link