Τσιόδρας: Η τελική απάντηση για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι

[ad_1]

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σήμερα για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι λόγω του κορονοϊού.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα.

«Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις μάσκες ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι με δεδομένη τη τρέχουσα πορεία της επιδημίας η επιτροπή του υπουργείου Υγείας δεν συστήνει την εκτεταμένη χρήση μάσκας. Οι μάσκες είναι χρήσιμες για γιατρούς, αναισθησιολόγους κά. Ειναι για τους ανθρώπους που εκτίθενται άμεσα στον ιό, όπως οι γιατροί, σημείωσε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια σε εξωτερικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Αυτή η στρατηγική είναι μια καλύτερη άμυνα έναντι του ιού, τόνισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα με τους νεκρούς από τον Covid-19 στη χώρα μας, να φτάνουν πλέον τους 86.

Επιπλέον, σήμερα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού με το σύνολο των περιπτώσεων να είναι 1.955 .

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 79.

[ad_2]

Source link