Τρώτε πολλά αλλαντικά; Πώς επηρεάζουν την ψυχική υγεία

[ad_1]

Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως τα επεξεργασμένα κρέατα, δηλαδή δημοφιλή αλλαντικά όπως το ζαμπόν και το μπέικον, κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών, καθώς ποσότητα μόλις 50 γραμμαρίων την ημέρα φάνηκε να αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%.

 Ενδεικτικά, η τακτική κατανάλωση αλλαντικών έχει συνδεθεί και με άλλες μορφές καρκίνου πλην του ορθοκολικού, όπως του μαστού και του στομάχου, καθώς και με χρόνια προβλήματα στο συκώτι και με κρίσεις άσθματος

Στα ευρήματα αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί μία ακόμη μελέτη, η οποία καταδεικνύει για πρώτη φορά την αρνητική συμβολή των αλλαντικών στην ψυχική υγεία.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

[ad_2]

Source link