Το πιο αρρωστημένο σeξουαλικά ζώο του πλανήτη Γη

[ad_1]

H Παγκόσμια Μέρα Ενυδρίδας γιορτάστηκε στις 30 του Μαΐου όπου η ανθρωπότητα γιορτάζει το χνουδωτό και αξιαγάπητο υδρόβιο θηλαστικό.

Μη σας ξεγελούν όμως οι πολύ καλές δημόσιες σχέσεις της βίδρας, πίσω από τα γλυκούτσικα ματάκια κρύβεται ένα φριχτό μυστικό. Κι αν ο άνθρωπος δεν πρέπει να εφαρμόζει τους δικούς του κώδικες ηθικής στη φύση, εδώ μιλάμε για ένα πλάσμα που κάνει τη μεγάλη διαφορά σε όρους αισχρότητας! Κάτι που θα προσυπέγραφε σύσσωμο το βασίλειο των ζώων.

Δεν πειστήκατε φυσικά, γι’ αυτό ας δούμε τι ξέρουμε για τα σαδιστικά αυτά ζωάκια…

Σeξ όπως… βιασμός

Για το ξεκίνημα, αρκεί να αναφέρουμε ότι η βία και η επιθετικότητα είναι εγγενείς στον τρόπο ζευγαρώματος της ενυδρίδας. Κατά τη διάρκεια του εκβιασμένου σεξ, καθώς έτσι γονιμοποιούνται και αναπαράγονται οι βίδρες, τα αρσενικά καθηλώνουν τα θηλυκά για να κάνουν τη δουλειά τους, κρατώντας το κεφάλι τους κάτω από το νερό και δαγκώνοντας τα πρόσωπά τους.

Έρευνα βρήκε μάλιστα πως ένα καλό ποσοστό των θηλυκών ενυδρίδων πεθαίνουν εξαιτίας των τραυμάτων που φέρουν μετά το υπερβίαιο αυτό ζευγάρωμα! Την ίδια στιγμή, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο τα αρσενικά να επιτίθενται σeξουαλικά στους απογόνους τους, σε πρώιμες ηλικίες δηλαδή πολύ πριν τη σεξουαλική ωριμότητα. Καταλήγοντας σε μερικούς ακόμα παιδικούς θανάτους…

Βιασμοί άλλων ειδών και… μωρών

Και βέβαια τα τρομακτικά σeξουαλικά τους ήθη δεν τα κρατούν για το είδος τους. Κάθε άλλο! Όπως ξέρει πια καλά η επιστήμη, οι αρσενικές ενυδρίδες συνηθίζουν να επιδίδονται σε «εξαναγκασμένη συνουσία» με μωρά φώκιας. Με τον ίδιο τρόπο του εγκλωβισμού, πνιγμού και δαγκώματος πάντα. Εννοείται πως τα μωράκια πεθαίνουν είτε από εσωτερική αιμορραγία είτε από τα τραύματα που φέρουν στο σώμα τους.

Νεκροφιλία;

Λες και όλα τα προηγούμενα δεν ήταν αρκετά, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο στον κόσμο της ενυδρίδας να συνεχίζει το αρσενικό τη γενετήσια πράξη του ακόμα και μετά τον θάνατο του θηλυκού. Έναν θάνατο που όπως είπαμε προκαλείται ακριβώς από το βάναυσο σeξ.

Αναρίθμητες μελέτες μας λένε εδώ πως τα αρσενικά συνεχίζουν συνήθως να συνουσιάζονται με τα πτώματα των θηλυκών και τα φυλούν μάλιστα με τη ζωή τους, καθώς όλο και κάποιος άλλος νεκρόφιλος θα υπάρχει εκεί κοντά…

Γιγαντιαίες και καθόλου γλυκές βίδρες

Παρά το γεγονός ότι όταν σκεφτόμαστε τις ενυδρίδες έρχονται στο μυαλό μας εικόνες από χνουδωτά ζωάκια μικρών διαστάσεων, υπάρχουν τουλάχιστον 11 άλλα είδη βίδρας. Και δεν είναι καθόλου γλυκούτσικα, όπως ας πούμε η γιγαντιαία ενυδρίδα της Λατινικής Αμερικής.

Εδώ μιλάμε για επιθετικά «κτήνη» που μπορούν να φτάσουν ακόμα και στα 1,7 μέτρα ύψος, ζουν σε αγέλες και είναι αποκλειστικά σαρκοφάγα, κυνηγώντας πρακτικά τα πάντα, από ζώα της στεριάς και ψάρια μέχρι καβούρια, χελώνες, φίδια, ακόμα και μικρούς κροκόδειλους! Αυτά τα είδη δεν παίζουν ποτέ στην Παγκόσμια Μέρα Ενυδρίδας…

Σαδιστικές δολοφονίες

Την ώρα που μπορεί κάποιος να μονολογήσει «μια για στάσου, πολλά ζώα επιδεικνύουν αρκετά τρομακτικές σεξουαλικές συμπεριφορές» (όπως ο συγγενής μας χιμπαντζής ή κάποια είδη πιγκουίνων), η βίδρα παραμένει μεταξύ των ελάχιστων ειδών που καταφεύγει σε δολοφονίες. Άσκοπες και αχρείαστες δολοφονίες!

Κάτι που έμαθε καλά ο Ζωολογικός Κήπος της Νέας Υόρκης (στο Μπρονξ) το 2016, όταν στο πλαίσιο εκθέματος (JungleWord) έβαλαν στο ίδιο κλουβί ασιατικές βίδρες και πιθηκάκια της Ιάβας. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βιντεάκι, ένα πιθηκάκι πλησιάζει στο νερό, όταν και πέφτει στα θανάσιμα χέρια μιας σπείρας από βίδρες.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε σπάνιο πιθηκάκι ζωολογικού της Αγγλίας, όταν ένα χρυσό λιοντάρι Ταμαρίν (όπως λένε τον πίθηκο που απειλείται με εξαφάνιση) έπεσε στη λιμνούλα, όπου δολοφονήθηκε και κατακρεουργήθηκε από τις αξιαγάπητες βίδρες.

Πειστήκατε;

newsbeast

[ad_2]

Source link