Το Μουσείο Απαίσιου Φαγητού είναι γεγονός – Εσείς τι θα δοκιμάζατε;

[ad_1]

Υπάρχουν τα μουσεία που φιλοξενούν έργα τέχνης, υπάρχει και το μουσείο στην Σουηδία, στο οποίο εκθέτονται… «έργα» αποτροπιασμού!

Για την ακρίβεια, στο Μάλμε της Σουηδίας άνοιξε το Μουσείο Απαίσιου Φαγητού, με σκοπό να ενεργοποιηθεί η γνώση γύρω από το ποιο φαγητό μπορεί να θεωρηθεί όντως βλαβερό για την υγεία έως και αποκρουστικό και ποιο όχι!

Μάλιστα, οι δημιουργοί του μουσείου, παρουσιάζουν εκθέματα με αληθινά φαγητά που οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν, αν φυσικά έχουν την αντοχή, το θάρρος και το γερό στομάχι. Ενδεικτικά μερικά από αυτά που έχουν μπει στο… μενού είναι πέος ταύρου από την Κίνα, smoothies από βάτραχο από το Περού αλλά και τα περιβόητα βραστά εντόσθια από το στομάχι προβάτου.

«Η αηδία στο φαγητό είναι πολιτιστική. Μας αρέσουν τα φαγητά με τα οποία μεγαλώνουμε», σημειώνει ο διευθυντής του Μουσείου, Αντρέας Άχρενς και προσθέτει: «Υπάρχει και η ατομική αηδία. Η ιδέα του να φάει κάποιος μια αράχνη κάνει κάποιους να λιγουρεύονται και κάποιους άλλους να θέλουν να κάνουν εμετό».

Όσο για το αγαπημένο του… απαίσιο φαγητό; «Είναι το Casa Marzu, ένα τυρί γεμάτο με… ιπτάμενες κάμπιες, γιατί χρειάζεται οι πελάτες εστιατορίων να κρύβουν τα μάτια τους ώστε να αποφύγουν τα σκουλήκια που χοροπηδούν»!

 

topontiki

[ad_2]

Source link