Το βότανο που καταπολεμά τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

[ad_1]

Οι εξάψεις κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα της ηλικίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για το ξαφνικό αίσθημα ζέστης που νιώθει μία γυναίκα, το οποίο μπορεί να συνοδευτεί από κοκκίνισμα στο πρόσωπο, ιδρώτα ή και ταχυπαλμία. Η πιο πιθανή αιτία για την πρόκλησή τους φαίνεται να είναι οι αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να συμβούν ακόμη κι όταν κοιμάσαι κι έτσι να προκληθεί εφίδρωση.

Αν και δεν αποτελούν περίεργο φαινόμενο, οι εξάψεις μπορούν να καταλήξουν να είναι κάτι φοβερά ενοχλητικό και εκνευριστικό, με αντίκτυπο ακόμη και στην καθημερινότητά σου.

Υπάρχει, όμως, κάτι, το οποίο υποστηρίζει ότι μπορεί να σε βοηθήσει στην καταπολέμησή τους και ακούει στο όνομα «black cohosh».

Το black cohosh είναι ένα βότανο που ανήκει στην οικογένεια Ranunculaceae κι έχει καταγωγή από την Ανατολική Αμερική. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σαν διατροφικό συμπλήρωμα και για ιατρικούς λόγους, όντας γνωστό για την αντιμετώπιση θεμάτων γυναικολογικής φύσης και -ιδιαίτερα- εμμηνόπαυσης.

Αν και η North American Menopause Society δεν είναι υπέρ των βοτανικών θεραπειών για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, καθώς δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητά τους, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι οι ίδιες έχουν δει αποτελέσματα με την κατανάλωση του βοτάνου. Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να ξέρει μία γυναίκα αν θα δει διαφορά είναι να το δοκιμάσει και να δει αν στην ίδια λειτουργεί.

Φυσικά, όπως ενδείκνυται και με όλα τα υπόλοιπα συμπληρώματα, έτσι και με το συγκεκριμένο, καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον γιατρό σου πριν το ενσωματώσεις στην καθημερινή σου διατροφή.

 

Πηγή: plus.queen.gr

[ad_2]

Source link