Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο

[ad_1]

Πολλοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την κουλτούρα μίας ξένης χώρας, ενώ άλλοι ταξιδεύουν με την ελπίδα να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φύση σε μακρινούς προορισμούς.

 

Και μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ωστόσο είναι καλό να θυμάστε ότι ορισμένα μέρη έχουν τους δικούς του νόμους και κανόνες…

 

1.Βιντεοπαιχνίδια

 

Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης το 2011, στη Νότια Κορέα θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί. Το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποτραπεί η εξάρτηση από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το 2013 ωστόσο η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα και έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να ζητούν την εξαίρεση από την απαγόρευση.

 

2. Σαγιονάρες

 

Στο Κάπρι απαγορεύονται οι σαγιονάρες επειδή κάνουν φασαρία.

 

3. Tζιν

 

Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.

 

4. Τα κίτρινα ρούχα

 

Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους

 

5. Ο χορός

 

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή αλλά η χώρα απαγορεύει το χορό στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος θεσπίστηκε το 1948 αλλά η χώρα σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

6. Το φτύσιμο

 

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, η Coulaines, μια πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε το φτύσιμο το 2009.

 

7. Η κέτσαπ

 

Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολλεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 

8. Τσίχλα

 

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.

 

9. Να μένεις απο βενζίνη

 

Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.

 

10. Να αλλάζεις λάμπα

 

Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός κι εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

11. Ταινίες με ταξίδια στο χρόνο

 

Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην Κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντάς το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη. (Φωτο) Σκηνή από το «Back to The Future».

 

12. Το Scrabble

 

Τη δεκαετία του ’80 ο Ρουμάνος ηγέτης Nicolae Ceausescu αποφάσισε ότι τα παιχνίδια τύπου Scrabble ήταν ανατρεπτικά και κακά κι έτσι απαγορεύτηκαν. Έκτοτε η απαγόρευση έπαψε να ισχύει και σε όλη τη χώρα διοργανώνονται τουρνουά.

 

13. Γιασεμί

 

Από την επανάσταση του 2010 στην Τυνησία η οποία έγινε γνωστή ως η Επανάσταση του Γιασεμιού, οι Κινεζικές αρχές απαγόρευσαν το συγκεκριμένο λουλούδι στη χώρα επειδή φοβήθηκαν πως θα δημιουργούσε πάλι αναταραχές.

 

14. Να πεθάνεις στο Κοινοβούλιο

 

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.

 

15. Η μετενσάρκωση

 

Όσο παράξενο κι ακούγεται, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη μετενσάρκωση χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, Η κίνηση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των «μέτρων για τη μετενσάρκωση για τους εν ζωή Βούδες στον Θιβετιανό Βουδισμό» και μόνο τα βουδιστικά μοναστήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τη σχετική άδεια. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 2007 και ισχύει μέχρι σήμερα

 

Πηγή: newmoney.gr

[ad_2]

Source link