Τέσσερα νόστιμα υπερτρόφιμα που θωρακίζουν την υγεία

[ad_1]

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να ανακαλύπτουν θρεπτικές ουσίες στα τρόφιμα πέρα από τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Αν και κανένα από τα τρόφιμα δεν παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας, παρακάτω ακολουθούν τέσσερα υπερτρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που ο καθένας πρέπει να περιλαμβάνει στο καθημερινό του γεύμα.

Το πράσινο τσάι έχει μελετηθεί εκτενώς για το ρόλο που πιθανόν να παίζει στην καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων, από την τερηδόνα μέχρι τον καρκίνο. Ανάμεσα στις υπάρχουσες ποικιλίες, το matcha, μια ειδική έκδοση σε σκόνη που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική τελετή τσαγιού, είναι ιδιαίτερα υγιεινό. Διαλύεται εύκολα στα ροφήματα και προσθέτει μια λεπτή γεύση στα ψημένα τρόφιμα. Σε πολλά αρτοποιεία, μάλιστα, χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να φάτε ένα κέικ ή μια πάστα με πράσινο τσάι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του, αφού αρκεί η κατανάλωση του ροφήματος και μόνο.

Το κεφίρ, από την άλλη, είναι ένα γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με προβιοτικά, όπως και το γιαούρτι. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνει ευρέως γνωστό και στην Ελλάδα, αφού προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση στις σάλτσες φαγητών και σαλάτας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για smoothies.

Η κανέλα είναι ένα τόσο κοινό προϊόν που μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους να συνειδητοποιήσουν τις εξαιρετικές της ιδιότητες, όπως το ότι ενισχύει την υγεία της καρδιάς και καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο. Μία μελέτη, μάλιστα, διαπίστωσε ότι η ποικιλία Ceylon ή Sri Lanka συνιστά ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε την κανέλα στον καφέ, το τσάι και το γάλα σας ή προσθέστε τη γλυκιά της γεύση στα δημητριακά και στα φαγητά.

Η σκόνη κακάο, τέλος, είναι η τέλεια πρόταση χαμηλής θερμιδικής αξίας για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση της σοκολάτας χωρίς ενοχές. Ανακατέψτε τη με γάλα ή χρησιμοποιήστε το σαν μπαχαρικό, αναμιγνύοντάς τη με κανέλα και μια νότα πιπεριού καγιέν.

Πηγή: ygeiamou.gr

[ad_2]

Source link