Πρωινό γεύμα: Η πίτσα είναι καλύτερη από τα δημητριακά!

[ad_1]

Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Chelsey Amer λέει ότι ένα κομμάτι πίτσα για πρωινό γεύμα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο έξυπνη επιλογή από το τυπικό μπολ δημητριακών με γάλα.

“Μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά μια μέση φέτα πίτσας και ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα περιέχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα θερμίδων. Ωστόσο, η πίτσα περιέχει μια πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία θα σας κρατήσει χορτάτους όλο το πρωί”, δήλωσε.

Πρωινό γεύμα: Λίπος VS ζάχαρη…

Αν και η πίτσα μπορεί να περιέχει αρκετό λίπος, εντούτοις έχει σαφώς λιγότερη ζάχαρη από πολλά δημητριακά. Και η ζάχαρη δεν βοηθάει καθόλου για την ικανοποίηση της πείνας σας.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα το είδος δημητριακών ή πίτσας, για παράδειγμα.

Μια μερίδα από ένα τυπικό προϊόν δημητριακών με ζάχαρη περιέχει 130 θερμίδες, 3 γραμμάρια λίπους και 9 γραμμάρια ζάχαρης. Όμως, πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε μια κανονική μερίδα, αλλά αρκετά περισσότερη ποσότητα.

Σε σχετική έρευνα αποδείχτηκε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εντελώς λανθασμένη άποψη για την ποσότητα δημητριακών που συνιστούν μία μερίδα σερβιρίσματος. Επί συνόλου 124 συμμετεχόντων, το 92% κατανάλωνε ποσότητα που ξεπερνούσε την μία μερίδα. Βασική αιτία είναι το μέγεθος του μπολ. Επειδή τα μπολ που σερβίρουμε είναι αρκετά μεγάλα, οι μερίδες γίνονται… τεράστιες.

Πρωινό γεύμα: Θερμίδες, ίνες και πρωτεΐνη

Αν ένα άτομο φάει δύο μερίδες ζαχαρούχων δημητριακών με μια μερίδα γάλακτος χωρίς λίπος, η συνολική θερμιδική πρόσληψη φτάνει τις 350 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπους, 23 γραμμάρια ζάχαρης, 5,37 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια ινών.

Ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα σπέσιαλ περιέχει 290 θερμίδες και 11 γραμμάρια λίπους, αλλά και 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια ινών.

Η αντίθετη άποψη για το πρωινό γεύμα

Αν και η Amer λέει ότι η πίτσα δεν μπορεί να είναι η χειρότερη επιλογή, σε σύγκριση με τα ζαχαρούχα δημητριακά, η επίσης διαιτιολόγος Μελίσσα Ρίφκιν, διαφωνεί:

“Αν και η πίτσα μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή επιλογή στα χαρτιά, συμβάλλει στην αυξημένη λήψη σε νάτριο, υδατάνθρακες και λίπος νωρίς το πρωί, κάτι που διαλύει κάθε προσπάθεια υγιεινούς διατροφής την υπόλοιπη ημέρα. Επιπλέον, επισημαίνει ότι πολλές πίτσες δεν στερούνται ζάχαρης. Κάποιες έχουν ακόμα και 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα στην σάλτσα μαρινάρας και 490 mg νατρίου”.

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε πιο υγιεινές πίτσες με λιγότερο τυρί, ζύμη ολικής άλεσης και πολλά λαχανικά σε κάθε κομμάτι.

Η απόφαση είναι δική σας…

iatropedia.gr

[ad_2]

Source link