Προσοχή στα πεσμένα ερυθρά αιμοσφαίρια: Τι θα νιώσετε. Τι να φάτε για ν’ ανέβουν

[ad_1]

Τα χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια (αναιμία) μπορεί να σας προκαλέσουν κόπωση και αδυναμία. Όταν κάποιος έχει χαμηλότερο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων από το φυσιολογικό, το σώμα του αναγκάζεται να κάνει “υπερωρίες”, για να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στα κύτταρα. Αυτό είναι που προκαλεί εξάντληση και αδυναμία.

Τα πεσμένα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά συμπτωμάτων και επιπλοκών. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να αυξήσει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα επιμένουν, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό.

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τα πιο άφθονα κύτταρα του ανθρώπινου αίματος. Τα κύτταρα περιέχουν αιμοσφαιρίνη, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Η αιμοσφαιρίνη είναι επίσης υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του αίματος. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια κυκλοφορούν στο σώμα για 115 ημέρες κατά μέσο όρο. Μετά από αυτό το διάστημα πηγαίνουν στο ήπαρ, όπου διαλύονται και τα θρεπτικά συστατικά τους ανακυκλώνονται πίσω στα κύτταρα.

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια παράγονται συνεχώς στον μυελό των οστών. Αν ο οργανισμός δεν λαμβάνει τακτικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορεί να παραμορφωθούν, ή να πεθάνουν με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι το σώμα μπορεί να τα αντικαταστήσει.

Τι θα νιώσετε αν έχει πεσμένα ερυθρά αιμοσφαίρια;

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

[ad_2]

Source link