Πονόλαιμος: Πώς θα τον θεραπεύσουμε ώστε να μην καλύψουμε απλά τα συμπτώματα

[ad_1]

Με την εποχική γρίπη και τις ιώσεις να βρίσκονται σε έξαρση την περίοδο που διανύουμε και τους ιούς και τα μικρόβια να «καραδοκούν» σε κάθε κλειστό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως καλούμαστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ούτως ώστε να προστατευτούμε από το κοινό κρυολόγημα και τα ενοχλητικά του συμπτώματα.

Διότι ακόμη και ένας απλός πονόλαιμος, μπορεί να μας προκαλέσει έντονη δυσφορία και να μας ταλαιπωρήσει, κρατώντας μας μακριά από εργασία και υποχρεώσεις.

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αντιμετωπίζουμε σωστά τον πονόλαιμο; Η αλήθεια είναι ότι παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η πλειονότητα των ανθρώπων δεν μεριμνά ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρώτο και πιο κοινό σύμπτωμα του κρυολογήματος. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε αρχικά σε διάφορα γιατροσόφια, όπως το λεμόνι με το μέλι, πιστεύοντας πως θα «μαλακώσουν» τον λαιμό μας και θα μας βοηθήσουν να ανακουφιστούμε.

Στην πραγματικότητα όμως, επιλέγοντας σπιτικές «συνταγές» για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου, αλλά και καραμέλες που φέρονται να διευκολύνουν την κατάποση και να περιορίζουν το αίσθημα δυσφορίας, «καλύπτουμε» το πρόβλημα και δεν το αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά. Ακόμη χειρότερα, χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά και αποτελεσματικά τον πονόλαιμο, είναι σημαντικό να είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Για παράδειγμα, έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πονόλαιμος που οφείλεται στο κρυολόγημα μπορεί να προκληθεί από περισσότερους από 200 διαφορετικούς ιούς οι οποίοι είτε μολύνουν τον φάρυγγα είτε τη μύτη και τους παραρρίνιους κόλπους -με αποτέλεσμα να ερεθίζεται ο λαιμός λόγω των εκκρίσεων.

Από τη στιγμή που θα αισθανθούμε, λοιπόν, το πρώτο σύμπτωμα, δεν πρέπει να αφήσουμε τον πονόλαιμο να χειροτερέψει και τα μικρόβια να επιδεινώσουν την κατάστασή μας. Αντιθέτως, αυτό που αξίζει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα το πρόβλημα, δηλαδή, να στραφούμε σε φαρμακευτικά προϊόντα με αντισηπτική δράση που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε και όχι απλώς να ανακουφίσουμε τον πονόλαιμο.

Γιατί οι γαργάρες με αντισηπτικό διάλυμα είναι το πρώτο βήμα

Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως σε ό,τι αφορά στο κοινό κρυολόγημα, η πλειονότητα των ειδικών συστήνει τις γαργάρες ως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή του. Διότι οι γαργάρες και οι πλύσεις στόματος με ένα αντισηπτικό διάλυμα, μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου και ταυτόχρονα, να θεραπεύσουμε το πρόβλημα, καταπολεμώντας ουσιαστικά τους ιούς.

Αρκεί να αναφέρουμε πως ένα αξιόπιστο αντισηπτικό διάλυμα για γαργάρες δύναται, μεταξύ άλλων, να «εξουδετερώσει» ιούς και βακτήρια, να θεραπεύσει μία φλεγμονή που ενδεχομένως μας ταλαιπωρεί, να καταπραΰνει τον πόνο και να διευκολύνει την κατάποση. Μάλιστα, εν έτει 2019, τα νέα είναι καλά και για εκείνους που δυσκολεύονται με τις γαργάρες καθώς εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση ενός τοπικού, αντισηπτικού στοματικού σπρέι.

Από τη στιγμή που θα αισθανθούμε, λοιπόν, το πρώτο σύμπτωμα, δεν πρέπει να αφήσουμε τον πονόλαιμο να χειροτερέψει και τα μικρόβια να επιδεινώσουν την κατάστασή μας. Αντιθέτως, αυτό που αξίζει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα το πρόβλημα, δηλαδή, να στραφούμε σε προϊόντα με αντισηπτική δράση που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε τον πονόλαιμο και όχι απλώς να ανακουφιστούμε προσωρινά από τα συμπτώματά του.

onmed

[ad_2]

Source link