Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

[ad_1]

Η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να στηρίξει το δέρμα, τους μύες και την υγεία των αρθρώσεων. Το νερό βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να απορροφούν θρεπτικά συστατικά και να καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η κατανάλωση μερικών ποτηριών ζεστού, ή καυτού νερού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη.

Παρόλο που υπάρχει λίγη επιστημονική έρευνα σχετικά με τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό, πολλοί υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα στοιχεία αυτά.

Τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Το να πίνετε αρκετό νερό οποιασδήποτε θερμοκρασίας μπορεί να υποστηρίξει τη γενική ευημερία. Αλλά η κατανάλωση ζεστού νερού θεωρείται ότι παρέχει μια σειρά από πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

Η λαϊκή ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη με ιστορίες για το πώς το ζεστό νερό μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Αλλά οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να εξετάζουν τα οφέλη της κατανάλωσης ζεστού νερού.

Αυτό το άρθρο εξετάζει οκτώ από τα πιθανά οφέλη και τις θεωρίες πίσω από αυτές.

1. Καλύτερη πέψη

Όταν ένα άτομο δεν πίνει αρκετό νερό, το λεπτό έντερο απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του νερού, που καταναλώνεται από ό,τι τρώτε. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την κίνηση του εντέρου.

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχη χρόνια δυσκοιλιότητα. Αυτή η δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει τις κινήσεις του εντέρου επώδυνες και μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα, όπως αιμορροΐδες και φούσκωμα.

Το ζεστό νερό βοηθάει τον οργανισμό να αφομοιώσει το φαγητό γρηγορότερα σε σύγκριση με το κρύο νερό. Μειώνει τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας υποστηρίζοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

[ad_2]

Source link