Παράνομα φυτοφάρμακα και νοθευμένα ελαιόλαδα κατάσχεσαν οι αρχές

[ad_1]

Μεγάλη ποσότητα παράνομων φυτοφαρμάκων, καθώς και ακατάλληλα για κατανάλωση γεωργικά προϊόντα, εντόπισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας κατά τη διάρκεια επιχείρησής της σε αποθήκη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που έγινε με το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων, 161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων και 142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων. Την αποθήκη διαχειρίζονταν 56χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Εν τω μεταξύ, στη δέσμευση 334,2 κιλών ελιών και ληγμένων προϊόντων προχώρησαν υπάλληλοι του ΕΦΕΤ, τα οποία φέρονταν ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.

Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη, καθώς και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.

news

[ad_2]

Source link