Πίτσα ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο; Κι όμως υπάρχει

[ad_1]

Οσοι λατρεύουν την πίτσα έχουν έναν λόγο παραπάνω να καταναλώσουν μια συγκεκριμένη εκδοχή του παραδοσιακού ναπολιτάνικου γεύματος. 

Ερευνητές στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν πίτσα που υψώνει «ασπίδα προστασίας» από τον καρκίνο και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. 

Πρόκειται για την Πίτσα Πασκαλίνα, τη συνταγή της οποίας έφτιαξε το Ιδρυμα Πασκάλε της Νάπολης, που μελετά τον καρκίνο και είναι αφιερωμένο στον Ιταλό ογκολόγο και πολιτικό Τζιοβάνι Πασκάλε. Για να επιλέξουν τα συστατικά της πίτσας, το όνομα της οποίας στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Η πίτσα του Πασκάλε», βασίστηκαν σε προηγούμενες μελέτες που έδειξαν ποιες τροφές της μεσογειακής κουζίνας έχουν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στη μακροζωία. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πίτσα τους δεν έπρεπε να έχει καθόλου τυρί ούτε αλλαντικά από κρέας. Τα υλικά που επέλεξαν είναι φρέσκια ντομάτα, ελιές, ένα είδος μπρόκολου, σκόρδο, καυτερή πιπεριά και παρθένο ελαιόλαδο.

Οπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, η Πίτσα Πασκαλίνα προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες μορφές καρκίνου του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Εχει, δε, λίγες θερμίδες και ως αποτέλεσμα μπορεί να καταναλώνεται έως δύο φορές την εβδομάδα. 

Το κοινό στην Ιταλία θα έχει την ευκαιρία να τη δοκιμάσει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πίτσας Napoli Pizza Village, που αρχίζει στη Νάπολη αυτή την εβδομάδα.

[ad_2]

Source link