Πέντε τρόποι να χάσεις κιλά χωρίς να τρως λιγότερο

[ad_1]

Δεν θα μιλήσουμε για δίαιτα! Υπάρχουν τρόποι να χάσεις κιλά χωρίς πείνα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού σου, τον καθημερινό σου προγραμματισμό και παίρνοντας πιο «έξυπνες» αποφάσεις για να νιώθεις χορτάτη ενώ τα κιλά θα… λιώνουν από πάνω σου

Διάβασε κι εδώ 4 στρατηγικές για να έχει αποτέλεσμα κάθε δίαιτα!

 

1. Ξεφορτώσου τους περισπασμούς

Είναι εύκολο να νιώσεις διασκορπισμένη μέσα σε αυτό τον κόσμο που βρίθει από μπιμπ και ντριν και ένα σωρό ηλεκτρονικές συσκευές, θα βοηθήσει όμως την περιφέρεια της μέσης σου αν την ώρα που τρως εστιάζεις την προσοχή σου στο φαγητό σου.

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition βρήκε πως όσοι έκλειναν την τηλεόραση και άλλους περισπασμούς και έδιναν μεγαλύτερη σημασία σε αυτό που έτρωγαν – τη γεύση, την υφή και το άρωμα και μασούσαν πιο αργά- κατάφερναν να γλιτώνουν την κατανάλωση περιττών θερμίδων χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Το φαγητό με επίγνωση είναι μια μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή, λένε οι ερευνητές. Θα νιώθεις πιο ικανοποιημένη με το φαγητό αν δίνεις προσοχή στο γεύμα σου.

2. Μαγείρεψε με ελαιόλαδο

Έχεις έναν ακόμη λόγο να υιοθετήσεις τη μεσογειακή δίαιτα. Σε μία πρόσφατη μελέτη, Αυστριακοί ερευνητές εξέτασαν το επίπεδο ικανοποίησης από διαφορετικά είδη βρώσιμων λιπών: λαρδί, βούτυρο, ελαιόλαδο και έλαια από άλλες πηγές. Στη διάρκεια τριών μηνών, οι συμμετέχοντες έτρωγαν καθημερινά 500 γραμμ. ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι εμπλουτισμένο με ένα από εκείνα τα έλαια. Το ελαιόλαδο ήταν το πιο χορταστικό, καθώς ισοδυναμούσε σε υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης σεροτονίνη στο αίμα εκείνων που έτρωγαν το συγκεκριμένο έλαιο. Παραδόξως, οι ερευνητές βρήκαν πως ήταν τα αρωματικά συστατικά του ελαιολάδου που έδιναν σε αυτή την υγιεινή πρώτη ύλη μαγειρικής το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

 

3. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να αντιστέκεται στον πειρασμό

Ξέρουμε πως είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά θα σε ξεπληρώσει. Μία νέα μελέτη στην επιθεώρηση Psychological Science βρήκε πως οι άνθρωποι που παίρνουν βάρος είναι πιο πιθανό να ενδίδουν στις  επιθυμίες και τους διατροφικούς πειρασμούς.

Άλλη έρευνα, που διενεργήθηκε από το NIH και το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Florida, ανακάλυψε πως εκείνοι που του σωματικό τους βάρος αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 10% ήταν πιο παρορμητικοί από εκείνους που το βάρος τους ήταν σταθερό. Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, χτίζοντας όμως αυτοέλεγχο θα έχεις οφέλη πέρα από την υγεία σου. Ερευνητές υποψιάζονται πως η ανικανότητα αντίστασης στους πειρασμούς μπορεί να ενισχύει έναν επικίνδυνο κύκλο.

4. Μην πηγαίνεις νηστική στο σούπερ μάρκετ

Όλες το έχουμε ζήσει, να τρέχουμε βιαστικά στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι και να καταλήγουμε χωρίς να το καταλάβουμε με το πορτμπαγκάζ φορτωμένο τσάντες γεμάτες με μπισκότα και άλλα ανθυγιεινά καλούδια.

Τώρα όμως, αυτό το φαινόμενο έχει προσδιοριστεί ποσοτικά και επιστημονικά. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Cornell βρήκαν πως πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, οι καταναλωτές οδηγήθηκαν να αγοράσουν τρόφιμα με κατά 31% περισσότερες θερμίδες. Έχε ένα υγιεινό σνακ ή ένα φρούτο στην τσάντα σου για την περίπτωση που δεν είχες προλάβει να φας ένα κανονικό γεύμα προτού παρκάρεις στο σούπερ μάρκετ.

5. Πες «ναι» στην κίνηση

Η απώλεια βάρους είναι ένα παιχνίδι συν-πλην θερμίδες και αν καις περισσότερες απ’ όσο τρως, κερδίζεις. “Αν αφιερώσεις μισή ώρα τη μέρα για περπάτημα, θα χάσεις μισό κιλό το μήνα χωρίς να αλλάξεις οτιδήποτε στη διατροφή σου”, λέει η Gerbstadt.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης ενισχύει ακόμη περισσότερο την απώλεια βάρους. Η ερευνήτρια σε θέματα άσκησης Wayne Westcott, Ph.D., ζήτησε από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης -ακολουθούμενο από πέντε λεπτά αεροβικής δραστηριότητας- για 10 εβδομάδες.

Χωρίς να μειώσουν την πρόσληψη των θερμίδων τους, έχασαν λίγο παραπάνω από 1 κιλό λίπους σε αυτό το χρονικό διάστημα. “Η προπόνηση ενδυνάμωσης χτίζει πιο μεταβολικά ενεργούς μύες, οπότε καις περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ανάπαυσης”, λέει η Gerbstadt.

 

Πηγή: shape.gr

[ad_2]

Source link