Πέντε τροφές που κακώς βάζουμε στο ψυγείο

[ad_1]

Το ψυγείο είναι αναμφισβήτητα μια συσκευή που σας «λύνει» τα χέρια, καθώς βοηθά να συντηρηθούν τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία του συνεχούς ανεφοδιασμού.

Δεν μπαίνουν όμως όλες οι τροφές στο ψυγείο και την κατάψυξη προκειμένου να παραμείνουν φρέσκιες.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Οι πράσινες ντομάτες που δεν έχουν ωριμάσει ακόμη, πρέπει να τοποθετούνται σε χάρτινη σακούλα με το κοτσάνι προς τα κάτω. Αν οι ντομάτες είναι κόκκινες και ώριμες, μπορούν να συντηρηθούν σε σκιερό μέρος και θερμοκρασία δωματίου με το κοτσάνι προς τα πάνω για μερικές ημέρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν οι ώριμες ντομάτες μπουν στο ψυγείο, χάνουν τις ενώσεις που ευθύνονται για τη γεύση τους κατά 65%.

Ψωμί

Πολλοί συντηρούν το ψωμί στο ψυγείο προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκειά του. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ωστόσο, ότι η συντήρηση του κομμένου σε φέτες ψωμιού στο ψυγείο, μπορεί να επιταχύνει κατά 6 φορές την αλλοίωσή του συγκριτικά με το ψωμί που συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν εκτιμάτε ότι δεν θα καταναλώσετε το ψωμί εντός μίας εβδομάδας, είναι προτιμότερο να το βάλετε στην κατάψυξη και να βγάζετε την ποσότητα που επιθυμείτε κάθε φορά που το χρειάζεστε.

Μέλι

Το γνήσιο μέλι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία δεν αλλοιώνεται ποτέ. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να το βάλετε στο ψυγείο, καθώς θα κρυσταλλώσει και θα δυσκολευτείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Κρεμμύδια

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σε ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο δεν είναι το κατάλληλο μέρος. Όταν βάζετε τα κρεμμύδια σε ψυχρό και υγρό μέρος, τα άμυλα μετατρέπονται σε σάκχαρα και τα κρεμμύδια γίνονται υπερβολικά μαλακά. Αποφεύγετε επίσης να τα συντηρείτε κοντά σε πατάτες, καθώς και τα δύο λαχανικά απελευθερώνουν υγρασία και αέρια και το ένα μπορεί να αλλοιώσει το άλλο.

Καφές

Ο καφές πρέπει να συντηρείται σε αεροστεγές δοχείο και να φυλάσσεται σε ντουλάπι. Αν και η τοποθέτησή του στο ψυγείο δεν θα επηρεάσει την καφεΐνη, θα έχει επιπτώσεις στη γεύση του. Η δομή των κυττάρων του αλλάζει, γεγονός που προκαλεί απώλεια των ελαίων που δίνουν στον καφέ το άρωμα και τη γεύση του.

Πηγή: onmed.gr

[ad_2]

Source link