Μυστήριο: Σκύλος βρέθηκε να κολυμπάει σε απόσταση 200χλμ από την ακτή

[ad_1]

Δεν πίστευαν στα μάτια τους εργάτες σε γεωτρύπανο στη μέση της θάλασσας όταν είδαν έναν σκύλο να κολυμπά κοντά στην εγκατάσταση, καθώς η πλησιέστερη ακτή απείχε περίπου 200 χιλιόμετρα.

Το σκυλάκι κολυμπούσε κοντά στις εγκαταστάσεις, παγωμένο και τρέμοντας από το κρύο και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί.

Εργάτης της πλατφόρμας αυτής, που βρίσκεται ανοιχτά της Ταϊλάνδης, δήλωσε στα Μέσα ότι συνάδελφός του είδε το σκυλί να κολυμπά προς το μέρος τους και άπλωσε μια ράβδο για να πιαστεί. Όμως λόγω των κυμάτων αυτό αποδείχθηκε δύσκολο με τον τετράποδο επισκέπτη να γλιστρά συνεχώς.

“Φοβηθήκαμε ότι εάν άφηνε τη ράβδο δύσκολα θα το σώζαμε. Κινηθήκαμε γρήγορα για να προλάβουμε να το βοηθήσουμε.” Όση ώρα προσπαθούσαν να τον βγάλουν από την θάλασσα, ο σκύλος συνεργαζόταν άψογα και τους κοιτούσε.

“Είχε θλιμμένο βλέμμα. Μας κοίταζε σαν να μας εκλιπαρούσε για βοήθεια. Δεν γινόταν να μην το βοηθήσουμε”.

Οι εργάτες έριξαν ένα σκοινί γύρω από το λαιμό του σκύλου για να τον τραβήξουν επάνω. Αμέσως τον ξέπλυναν με καθαρό νερό και του έδωσαν να πιει. Στη συνέχεια του έδωσαν ένα ρόφημα ηλεκτρολυτών για να τον βοηθήσουν.

Το νέο του όνομα είναι Boonrod που σημαίνει επιζών.

Ο Boonrod επεστράφη αργότερα στην ξηρά και τον ανέλαβε μία φιλοζωική εταιρεία. Προσωρινά φιλοξενείται σε ένα σπίτι μέχρι να επανέλθει και ανακτήσει τις δυνάμεις του. Σε περίπτωση που δεν τον αναζητήσει κανείς ο εργάτης έχει δηλώσει πως θα το υιοθετήσει.

[ad_2]

Source link