Μελέτη συνδέει το φαγητό αργά το βράδυ με το έμφραγμα

[ad_1]

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology, δείχνει ότι η παράλειψη του πρωινού και η κατανάλωση δείπνου αργά το βράδυ, συνδέονται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 113 ενήλικες, ηλικίας 60 ετών, κατά μέσο όρο, οι οποίοι είχαν υποστεί βαρύ έμφραγμα. Οι εθελοντές απάντησαν ερωτηματολόγια αναφορικά με τις διαιτητικές τους συνήθειες μετά το επεισόδιο. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που παρέλειπαν το πρωινό και κατανάλωναν το δείπνο το πολύ δύο ώρες πριν τον ύπνο, είχαν 4-5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης δεύτερου εμφράγματος, στηθάγχης ή θανάτου μέσα σε διάστημα 30 ημερών μετά τη νοσηλεία για το πρώτο επεισόδιο.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, καθεμιά από τις εν λόγω συνήθειες βρέθηκε να συνδέεται ανεξάρτητα με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών, αλλά ο συνδυασμός τους αποδείχθηκε πιο επιβαρυντικός.

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

[ad_2]

Source link