Κόψατε το κάπνισμα; Με αυτές τις τροφές θα επανέλθουν οι πνεύμονες

[ad_1]

Εσείς που καπνίζετε, σίγουρα γνωρίζετε ότι επιβαρύνετε την υγεία σας και, δη, τους πνεύμονές σας. Εξάλλου είναι πολλές εκείνες οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς και συσχετίζουν το κάπνισμα με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η αρτηριακή πίεση, ο καρκίνος των πνευμόνων και τόσα άλλα.

Εσείς, τώρα, που κόψατε αυτή την επιβλαβή συνήθεια και προσπαθείτε να κάνετε πράγματα για να βελτιώσετε την υγεία σας, μία νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο στη διατροφή σας που θα βοηθήσει την αποκατάσταση των πνευμόνων σας (όσο αυτή είναι εφικτή δηλαδή, ειδικά στους χρόνια καπνιστές). Ποιο είναι αυτό; Η τομάτα.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του European Respiratory Journal και αναφέρει ότι οι πρώην καπνιστές που καταναλώνουν περισσότερες τομάτες και φρούτα σε μία συχνή βάση άργησαν να εμφανίσουν δυσλειτουργίες στους καταπονημένους πνεύμονές τους, κατά περίπου 10 χρόνια.

Τα αποτελέσματά της καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι ενήλικες που κατανάλωναν κατά μέσο όρο περισσότερες από δύο τομάτες και τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, εμφάνισαν πιο καθυστερημένη φθορά στους πνεύμονές τους, σε σύγκριση με εκείνους που που έτρωγαν λιγότερο από μία τομάτα ή μία μερίδα φρούτων, ειδικά σε καθημερινή βάση.

huffingtonpost

[ad_2]

Source link