Κορονοϊός: Εργαστηριακή μελέτη δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση του ιού

[ad_1]

Δύο παράλληλες εργαστηριακές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και της πνευμονίας που αυτός προκαλεί. Αφορούν στη χορήγηση αντισωμάτων σε ασθενείς που νοσούν βαριά είτε από το αίμα εκείνων που έχουν νοσήσει ελαφρά είτε με τη μορφή κάποιου σκευάσματος. Όπως διευκρινίζει μέσω του Open TV ο λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου “Αττικόν” Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, στόχος είναι ο περιοσμός της φλεγμονής που προκαλεί ο ιός.  

“Από την ώρα που θα το διαγνώσουμε θα ξέρουμε ποια είναι εκείνα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα στο ελληνικό εμπόριο για να τους θεραπεύσουμε γρήγορα. Είναι διαθέσιμα, χορηγούνται και μπορούν να περιορίσουν την φλεγμονή” τόνισε ο κ. Γιαμαρέλλος.

“Έχουμε έναν ασθενή που νοσεί από τον κορονοϊό και στη συνέχεια αναρρώνει. Μέσα στο αίμα του υπάρχουν έτοιμα αντισώματα εναντίον του ιού και με κάποια ειδική τεχνική τα παίρνουμε και τα δίνουμε σε έναν ασθενή με βαριά συμπτώματα” τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του Λαϊκού νοσοκομείου Νίκος Σύψας. 

 

ethnos

[ad_2]

Source link