Καρκίνος ωοθηκών: Το σύμπτωμα που αγνοούν οι περισσότερες γυναίκες

[ad_1]

Ελλιπή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από μέρους του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με τα συμπτώματα ενός σοβαρού και «ύπουλου» καρκίνου, αυτού των ωοθηκών, διαπιστώνει ο βρετανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Target Ovarian Cancer.

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός, τα δύο τρίτα των γυναικών που εμφανίζουν καρκίνο στις ωοθήκες λαμβάνουν επίσημη διάγνωση για τη νόσο με αρκετή καθυστέρηση, όταν αυτή έχει πια εξαπλωθεί.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό λόγω των λανθασμένων μέτρων που λαμβάνουν οι γυναίκες όταν εκδηλώνουν ένα ή και περισσότερα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών.

Συγκεκριμένα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή 1.142 γυναικών υπέδειξε ότι ποσοστό μόλις 34% εξ αυτών θα επισκεφτούν τον γιατρό τους σε περίπτωση που εκδηλώσουν επίμονο φούσκωμα, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών. Οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες (ποσοστό 50%) είπαν πως όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενοχλητικό φούσκωμα το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αλλάξουν τη διατροφή τους, για παράδειγμα να κόψουν τη γλουτένη ή να τρώνε γιαούρτι με προβιοτικά.

Ο οργανισμός Target Ovarian Cancer χαρακτήρισε «ανησυχητικά ελλιπή» την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με το φούσκωμα ως σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με το BBC. Παλαιότερη έρευνα από τον οργανισμό είχε υποδείξει ότι μόλις μία στις πέντε γυναίκες (ποσοστό 20%) γνωρίζει πως το φούσκωμα αποτελεί σύμπτωμα της νόσου…

Διαβάστε τη συνεχεια του άρθρου στο Ourlife:

[ad_2]

Source link