Καρδιακή προσβολή: Οι πέντε απρόβλεπτοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

[ad_1]

Αν κάνετε κακή διατροφή και καθιστική ζωή, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να υποστείτε καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν όμως και άλλοι λιγότερο προφανείς παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση 1,5 εκατ. καρδιακών επεισοδίων και 500.000 θανάτων ετησίως.

Δείτε πέντε παράγοντες που πιθανώς αγνοείτε, καθώς και τρόπους για να παρακάμψετε τον κίνδυνο.

Ψωρίαση

Οι επιπτώσεις της ψωρίασης δεν αφορούν μόνο την επιδερμίδα σας. Σύμφωνα με μελέτες, οι πάσχοντες από ψωρίαση έχουν διπλάσιο έως τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιοπάθειες και η αιτία είναι η φλεγμονή, επισημαίνει η Mona Gohara, καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Yale.

«Η ίδια χρόνια φλεγμονή που υπάρχει στο δέρμα πασχόντων με ψωρίαση μπορεί επίσης να βλάψει τις αρτηρίες, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου», λέει η Gohara. Οι άνθρωποι με αυτή την αυτοάνοση διαταραχή έχουν παράλληλα τάση για αυξημένη χοληστερόλη, παχυσαρκία και διαβήτη (μεταβολικό σύνδρομο), παράγοντες που επίσης θέτουν την υγεία της καρδιάς σε κίνδυνο.

Εάν έχετε ψωρίαση, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη θεραπεία, που δεν αφορά μόνο την υγεία της επιδερμίδας, αλλά και τη σωστή διαχείριση του βάρους και των επιπέδων χοληστερόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

[ad_2]

Source link