Θεοδωρίδου: Όποιος έκανε την πρώτη δόση με AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη

[ad_1]

“Σύμμαχός μας είναι το καλοκαίρι στον έλεγχο της πανδημίας” τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως παραδέχτηκε, δημιουργεί ανησυχία η επικράτηση της μετάλλαξης “Δέλτα” στο Ηνωμένο Βασίλειο με την αυξημένη μεταδοτικότητα και η διασπορά του και σε άλλες χώρες με συνέπεια τη δημιουργία 4ου κύματος. Πάντως όσον αφορά στη χώρα μας, επισήμανε πως το “4ο κύμα, εάν υπάρξει, θα είναι ηπιότερο και θα αφορά μόνο ανεμβολίαστους

 Ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εμβολίου προφυλάσσει, όπως ισχυρίστηκε και από τo ινδικό στέλεχος του ιού – μετάλλαξη Δέλτα-, που μπορεί να έρθει, ιδίως μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας.

 AstraZeneca: “Όποιος ξεκίνησε με την πρώτη δόση να κάνει και τη δεύτερη”

Όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως η σύσταση είναι όποιος ξεκίνησε με την πρώτη δόση να κάνει και την δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, γιατί όπως επισήμανε “η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι υπό μελέτη.” Η συγκεκριμένη σύσταση ισχύει όπως υπογράμμισε σε 20 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

[ad_2]

Source link