Ερευνα: Σε ποια ηλικία κάνουμε το καλύτερο σeξ της ζωής μας

[ad_1]

Σε ποια φάση της ζωής κορυφώνεται η σeξουαλική ικανοποίηση;

Την απάντηση δίνει μια νέα αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Η ετήσια έρευνα Singles in America εξερευνά τα σεξουαλικά μυστικά των εργένηδων, αποκαλύπτοντας τάσεις και προτιμήσεις στο σeξ σε κάθε ηλικία.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το καλύτερο σeξ κάνουν οι γυναίκες σε ηλικία 66 ετών, ενώ οι άντρες σε ηλικία 64 ετών.

Όπως εξηγεί η sex therapist Δρ Μάντελαϊν Καστεγιάνος, η σeξουαλική επαφή είναι πιο ικανοποιητική στις μεγαλύτερες παρά στις μικρές ηλικίες επειδή και οι άντρες και οι γυναίκες έχουν περισσότερη εμπειρία, ξέρουν καλύτερα τι θέλουν και νιώθουν πιο ελεύθεροι να εξερευνήσουν τη σeξουαλικότητά τους.

Αν και πολλοί θα περίμεναν οι νέοι να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σeξουαλική τους ζωή, η νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτό το στερεότυπο. «Όσο μεγαλώνουμε γνωρίζουμε καλύτερα τι μας αρέσει σωματικά» αναφέρει η Δρ Καστεγιάνος, σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα.

Τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνονται όμως και από παλιότερη έρευνα της Αμερικανικής Επιτροπής Γήρανσης (NCOA), η οποία είχε υποδείξει ότι, τουλάχιστον για τις γυναίκες, το σeξ κατά την έβδομη δεκαετία της ζωής τους ήταν το ίδιο ή και πιο απολαυστικό σε σύγκριση με το σeξ στα 40.

onmed

[ad_2]

Source link