Δέκα πιθανοί λόγοι υγείας που νιώθετε συχνά κούραση όλη την ημέρα

[ad_1]

Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Υπάρχει μια σειρά από παθήσεις, ή ασθένειες που μπορεί να σας προκαλούν κούραση, την οποία δεν ξέρετε πώς να εξηγήσετε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε 10 πιθανές παθήσεις, που είναι γνωστό ότι προκαλούν κόπωση.

1. Άγχος

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε ανήσυχοι κατά καιρούς, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που βιώνουν σταθερά, ακατανίκητα συναισθήματα άγχους, τόσο έντονα που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Οι γιατροί ονομάζουν αυτή την κατάσταση γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (ΓΑΔ). Σύμφωνα με τους ειδικούς η ΓΑΔ είναι παρούσα στο 3-8% του γενικού πληθυσμού. Εκτός από το αίσθημα ανησυχίας και εκνευρισμού, τα άτομα με ΓΑΔ συχνά αισθάνονται και ακραία εξάντληση. Άλλες συνήθεις διαταραχές άγχους περιλαμβάνουν που συνδέονται με την αυξημένη κόπωση είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους, η αγοραφοβία, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και η κρίση πανικού.

2. Αδενικός πυρετός (αδενοπάθεια)

Είναι μια ιογενής λοίμωξη που προσβάλλει κυρίως νεαρούς ενήλικες. Τα συμπτώματα είναι πρησμένοι αδένες στον λαιμό, πυρετός, οξύς πονόλαιμος και υπερβολική κούραση. Και ενώ τα συμπτώματα της αδενοπάθειας μπορεί να υποχωρήσουν μέσα σε 2-3 εβδομάδες, η κούραση μπορεί να διαρκέσει για πολύ περισσότερο. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) συμβουλεύει τους ασθενείς να κάνουν ελαφριά άσκηση όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Αυτό βοηθά την μυϊκή δύναμη να επιστρέψει.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

[ad_2]

Source link