Για να σωθείτε από τις κρίσεις πανικού κάντε αυτό

[ad_1]

Δεν πρόκειται για τη γνώμη κάποιου ειδικού αλλά για την γνώμη ενός ανθρώπου που ζει με αυτό το πρόβλημα από όσο μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του.

Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία πέρα από τελειομανής, υποφέρει από πολύ άγχος το οποίο πολλές φορές καταλήγει σε κρίσεις πανικού και επειδή στις μέρες μας πολύς κόσμος υποφέρει από αυτές, εκείνη μας δίνει τη δική της λύση στο πρόβλημα. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω και να μάθετε ποια είναι αυτή. Πού ξέρετε; Μπορεί να βοηθήσει και εσάς.

«Είναι εξουθενωτικό αλλά για μένα και για πολλούς άλλους ανθρώπους έτσι έχουν τα πράγματα. Έχω δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να αντιμετωπίσω το άγχος μου, έχω δοκιμάσει να γυμναστώ, να κάνω διατροφή, διαλογισμό, φάρμακα, τεχνικές αναπνοής… τα πάντα. Πολλές από αυτές τις μεθόδους είχαν επιτυχία αλλά στο τέλος της μέρας το άγχος δεν έλεγε να φύγει από μέσα μου. Παρατήρησα, λοιπόν, πως μόνο ένα πράγμα μπορεί και με ηρεμεί. Το διάβασμα ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα μου και με χαλαρώνει απίστευτα», λέει η ίδια.

Πώς, όμως, μπορεί το διάβασμα ενός βιβλίου να λύσει τα προβλήματα άγχους που μπορεί να έχετε;

Το να καταφέρετε να μπείτε σε έναν άλλο κόσμο διαβάζοντας θα πάρει το μυαλό σας μακριά από το άγχος

Όταν αγχώνεστε εκτός από το μυαλό σας αγχώνεται και το σώμα σας. Το διάβασμα κρατάει οποιαδήποτε αρνητική σκέψη μακριά και σας επιτρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάτι άλλο. Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο και να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα.

Τα βιβλία μπορούν να βάλουν σε τάξη το μυαλό σας

Όταν αγχώνεστε αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των πραγμάτων. Διαβάζοντας ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να σημαίνει ότι μεταφέρεστε σε έναν άλλο κόσμο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά παρόλα αυτά το μυαλό σας μπαίνει σε τάξη. Δεν νιώθετε να απειλήστε από τίποτα, αισθάνεστε μια μοναδική ασφάλεια την οποία χρειάζεστε.

Το διάβασμα είναι μια μορφή διαλογισμού

Με το διαλογισμό ηρεμεί το μυαλό και το σώμα. Αν όμως, ο διαλογισμός είναι κάτι που σας δυσκολεύει πολύ – το να συγκεντρωθείτε δηλαδή μόνο στην αναπνοή σας και να μην σκέφτεστε τίποτα- τότε διαβάζοντας ένα βιβλίο μπορείτε να πετύχετε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Διαβάζοντας φεύγουν όλες οι σκέψεις και το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα και η ευχαρίστηση που αισθάνεστε μπαίνοντας στις ζωές άλλων ανθρώπων.

Δοκιμάστε το, λοιπόν, και ίσως βρείτε το «γιατρικό» που τόσο καιρό ψάχνετε.

Πηγή: spirossoulis.com

[ad_2]

Source link