Βούτυρο ή μαργαρίνη; Τι είναι πιο υγιεινό;

[ad_1]

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι μέχρι το 2023 τα τρανς λιπαρά θα πρέπει να εξαλειφθούν από τα τρόφιμα επειδή ευθύνονται για 500.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις κάθε χρόνο, οι κατασκευαστές μαργαρίνης προσανατολίζονται στην αφαίρεσή τους από τα συστατικά της.

Τα τρανς λιπαρά προέρχονται από την μερική υδρογόνωση των φυτικών ελαίων που μετατρέπονται σε στερεά ή ημιστερεά λίπη και ως μαγειρικό λίπος χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα και το ψήσιμο σειράς τροφίμων όπως: τηγανιτές πατάτες, μπιφτέκια, burgers, τσιπς κάθε είδους, κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων και κάθε μορφής τροφίμων που παρασκευάζονται κυρίως στα καταστήματα έτοιμων φαγητών.

Θα είναι λοιπόν η μαργαρίνη πιο υγιεινή εναλλακτική από το βούτυρο αν αφαιρεθούν από αυτή τα τρανς λιπαρά;

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

[ad_2]

Source link