Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές

[ad_1]

Κοινώς τα τρόφιμα, τα οποία καλό θα ήταν να αποφεύγεις όσο μπορείς. Σύμφωνα με τη Nneka Leiba, αναπληρώτρια διευθύντρια έρευνας στην Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) στην Ουάσινγκτον, εάν φας μία ή δύο φορές τα συγκεκριμένα τρόφιμα δεν θα αρρωστήσεις κιόλας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν τα τρόφιμα αυτά είναι μέρος του καθημερινού σου διαιτολογίου. Σε ποια όμως τρόφιμα αναφερόμαστε ακριβώς;

Επεξεργασμένα κρέατα

Το ότι το σαλάμι και το παριζάκι δεν είναι το πιο υγιεινό συστατικό που μπορείς να προσθέσεις στο μεσημεριανό σου σάντουιτς, δεν χρειάζεται να στο πούμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα επεξεργασμένα αυτά κρέατα δεν περιέχουν μόνο πολύ μεγάλη ποσότητα λιπαρών, αλλά καισυντηρητικών. Σύμφωνα μάλιστα με έκθεση δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης της Αμερικής, μπορεί να περιέχουν μέχρι και 400% περισσότερο αλάτι και 50% περισσότερα συντηρητικά από τα μη επεξεργασμένα κρέατα. Πολλά μάλιστα από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν το χρώμα, να βελτιώσουν τη γεύση τους και να επιμηκύνουν τη ζωή τους στο ράφι, έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση πολλών ειδών καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

[ad_2]

Source link