Αποζημίωση 710.000 δολαρίων για τη γκρινιάρα γάτα

[ad_1]

Πλουσιότεροι κατά 710.000 δολάρια έγιναν οι ιδιοκτήτες της διάσημης Grumpy Cat, της «γκρινιάρας γάτας» που είναι διαρκώς συνοφρυωμένη.

Το ποσό αυτό επιδίκασε δικαστήριο της Καλιφόρνια έπειτα από μήνυση κατά της εταιρείας καφέ Grenade για χρήση της εικόνας της γάτας. Η εταιρεία είχε αγοράσει τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί την εικόνα της γάτας στην πώληση «Grumppuccino», όμως τελικά τη χρησιμοποιούσε και στην πώληση άλλων προϊόντων.

Πίσω από την εταιρεία Grumpy Cat Limited είναι η 6χρονη Tardar Sauce που έγινε διάσημη το 2012, όταν οι φωτογραφίες με τη μόνιμα «ξινισμένη» μουσούδα της έκαναν τον γύρο των social media.

Τη φωτογραφία είχε ανεβάσει στο Reddit ο αδελφός της ιδιοκτήτριας της γάτας Tabatha Bundesen και η απίθανη έκφραση της γάτας έγινε αμέσως viral. Το 2013, η εταιρεία Grenade Beverage κατέληξε σε συμφωνία ύψους 150.000 δολαρίων για την πώληση προϊόντων με τη φάτσα της Tardar Sauce στις συσκευασίες.

Το 2015, η εταιρεία Grumpy Cat Limited κατέθεσε μήνυση για παραβίαση εκείνου του συμβολαίου. Η εταιρεία Grenade Beverage κατέθεσε και εκείνη μήνυση κατηγορώντας την άλλη πλευρά πως δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε πως η γάτα και οι ιδιοκτήτες της θα πρέπει να αποζημιωθούν με το ποσό των 710.000 δολαρίων

Σύμφωνα με το BBC, η ξεχωριστή έκφραση της γάτας οφείλεται στο ότι πάσχει από νανισμό και προγναθισμό.

 

 

newsbeast

[ad_2]

Source link