Αν μπεις σε αυτό τον κήπο είναι πολύ πιθανό να μην ξαναβγείς …

[ad_1]

Στην βόρεια Αγγλία, κοντά στα σύνορα με την Σκοτία, υπάρχει ένα κήπος που ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο. Το κάστρο Alnwick του Northumberland περιβάλλεται από περίπου 48 στρέμματα κήπων. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ένας μικρός αλλά θανατηφόρος κήπος, ο οποίος είναι κλειστός με μαύρες πόρτες και πινακίδες που προειδοποιούν για κίνδυνο.

Οι πόρτες ανοίγουν για τους τουρίστες, αλλά μόνο υπό την επίβλεψη ενός ενημερωμένου ξεναγού. Γιατί αυτός ο κήπος περιέχει 100 περίπου θανατηφόρα φυτά, τα οποία οι επισκέπτες δεν μπορούν να μυρίσουν, να ακουμπήσουν ή να γευτούν.

Μερικές φορές, κάποιοι από τους επισκέπτες λιποθυμούν λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων που εκπέμπουν τα φυτά. Παρόλο που στο σύνολό του ο κήπος του Alnwick περιέχει πολλά ακίνδυνα φυτά και βότανα, εκείνα που βρίσκονται πίσω από τις μαύρες πόρτες, μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα.

Η δούκισσα Jack Percy πήρε τον τίτλο της το 1995. Ο σύζυγός της την είχε προτρέψει να βρει μια εμπορική χρήση για τους κήπους του κάστρου που μέχρι τότε ήταν εντελώς άχρηστοι. Βρήκε λοιπόν έμπνευση στους διάσημους δηλητηριώδεις κήπους των Μεδίκων στην Ιταλία και αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της θανατηφόρο κήπο.

Ο μικρός αυτός κήπος εμπεριέχει εξωτικά φυτά, όπως το φυτό Brugmansia από την Βραζιλία, που προκαλεί παράλυση και θάνατο. Εκτός από τα δηλητηριώδη, ο κήπος περιέχει παράνομα ναρκωτικά όπως κάνναβη, κόκα και παπαρούνες. Αρκετές φορές, οι επισκέπτες έχουν αγνοήσει τις αυστηρές οδηγίες και έχουν πέσει αναίσθητοι μέσα στον κήπο.

eradio

[ad_2]

Source link