Αν έχετε αυτές τις μικρές τρυπίτσες γύρω από τα αυτιά μην ανησυχείτε

[ad_1]

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας παράξενος τόπος, καθώς εκεί που είναι για όλους το ίδιο, καταλήγει κάτι ολότελα διαφορετικό για τον καθένα.

Όπως μαθαίνουμε πια, κάπου 1 στους 100 ανθρώπους έχει μια μικρή τρυπούλα δίπλα στο αυτί του (σε κάποιες χώρες μάλιστα το ποσοστό σκαρφαλώνει ακόμα και στο 10%). Κάτι αρκούντως σπάνιο, όλο και κάποιον θα ξέρετε όμως που το έχει. Και είναι μια χαρά ο άνθρωπος, καθώς ο λόγος για την ύπαρξή της είναι απλό απομεινάρι του παρελθόντος!

Αυτές οι τρυπίτσες βρίσκονται συνήθως εκεί που το αυτί προσαρμόζεται στο κεφάλι και η επιστήμη το ξέρει αυτό ήδη από το 1864, όταν ο Van Heusinger γινόταν ο πρώτος που τις παρατηρούσε επιστημονικά. Μπορεί να είναι και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα.

Κι ενώ κάποιοι πολιτισμοί τις θεωρούν απόδειξη για κάτι μεταφυσικό (στην Αιθιοπία, για παράδειγμα, είναι σημάδι πλούτου), η εξήγησή τους είναι απλή και ταπεινή. Για το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης, δεν είναι παρά κληρονομικά ψεγάδια που αναπτύσσονται κατά την κύηση, μια μερίδα εξελικτικών βιολόγων τις θεωρούν όμως «εξελικτικά απομεινάρια από τα βράγχια των ψαριών»!

Αυτό είπε ο βιολόγος Neil Shubin στο Business Insider, υπενθυμίζοντας δηλαδή πως κάποτε ήμασταν ψάρια…

newsbeast.gr

[ad_2]

Source link