Αντικαρκινική θεραπεία: Δύο ουσίες εξαφάνισαν κάθε ίχνος καρκίνου σε πειραματόζωα

[ad_1]

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα μίας έρευνας που έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι εμβολίασαν όγκους  ποντικιών με ουσίες που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και διαπίστωσαν πως ο καρκίνος σε λιγότερο από 20 μέρες εξαφανίστηκε.

Η έρευνα μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο αλλά δημιουργεί ελπίδες στους ανθρώπους με καρκίνο, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή η αντικαρκινική θεραπεία θα είναι μία φτηνή λύση με τις ίδιες παρενέργειες που έχει η αντικαρκινική ανοσοθεραπεία σήμερα.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο ουσίες από κοινού, βλέπουμε την εξαφάνιση των όγκων από όλο το σώμα. Η νέα μέθοδος δεν απαιτεί την καθολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος ή την εξατομικευμένη ενίσχυση των ανοσοκυττάρων ενός ασθενούς» δήλωσε ο καθηγητής ογκολογίας Ρόναλντ Λέβι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας.

Οι «θαυματουργές» ουσίες είναι το  ολιγονουκλεοτίδιο CpG και ένα αντίσωμα για την πρωτεΐνη ΟΧ40, που από κοινού ενεργοποιούν τα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα στον όγκο για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα.

Μετά, μερικά ενεργοποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα εγκαταλείπουν τον αρχικό όγκο για να βρουν και να καταστρέψουν άλλους ίδιους όγκους σε όλο το σώμα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Science Translational Medicine”, όμως υπάρχει και μία αμφιβολία για το αν η θεραπεία θα λειτουργήσει εξίσου θετικά και στους ανθρώπους.

 

 

[ad_2]

Source link