Ένα διαφορετικό νοσοκομείο – Απαλύνει τον πόνο με εικονική πραγματικότητα

[ad_1]

Επανάσταση στον τρόπο που βιώνουν οι ασθενείς την παραμονή τους στα νοσοκομεία έρχεται να δώσει μια νέα τεχνική εικονικής πραγματικότητας.

Από τα πρώτα νοσηλευτικά ιδρύματα που την εφαρμόζουν, είναι το νοσοκομείο του Saint-Joseph στο Παρίσι, προκειμένου να βοηθά τους ασθενείς κατά τη διάρκεια μιας επώδυνης επέμβασης να ξεπερνούν το άγχος ακόμα και τον ίδιο τον πόνο.

«Μας βοηθά να τους αποσπάμε την προσοχή και να μειώνουμε τη δόση των αναισθητικών ή των παυσιπόνων που τους χορηγούμε» εξηγεί ο Oliver Ganansia, επικεφαλής του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο του Saint-Joseph.

Ο Ganansia, τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να βρει τον καλύτερο τρόπο ώστε να βοηθήσει τους ενήλικους ασθενείς να αντέξουν επίπονες διαδικασίες όπως αυτή της τοποθέτησης καθετήρα, των ραμμάτων, της εξάρθρωσης ώμου, των πρώτων βοηθειών σε εγκαύματα και άλλων πολλώ μικροεπεμβάσεων.

Το software εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο, δημιουργήθηκε από την start up εταιρία «Healthy Mind» η οποία ανέπτυξε διαφορετικούς «κόσμους» στους οποίους οι ασθενείς μπορούν να περιηγηθούν όσο ο γιατρός τους κάνει ράματα.

Γιαπωνέζικοι κήποι, ήρεμα δάση αλλά και χιονισμένα βουνά είναι μερικά μόνο από τα τοπία εικονικής πραγματικότητας στα οποία μπορούν να «ταξιδέψουν» οι ασθενείς.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ανακούφιση του πόνου και της αγωνίας μέσω αυτής της τεχνικής είναι πολύ κοντά στην ύπνωση, και χρησιμοποιείται ακόμα και για «βαριές» ή πολύ επώδυνες διαδικασίες.

«Σε δέκα χρόνια, η εικονική πραγματικότητα θα αποτελεί ρουτίνα για τα νοσοκομεία» σημειώνει ο Ganansia.

[ad_2]

Source link