Πόνοι στη μέση: Οι 4 βασικοί κανόνες πρόληψηςΟ πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως όσοι εργάζονται σε γραφείο ή ακολουθούν καθιστική ζωή.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προστατεύσετε τη μέση σας από μακροχρόνιες βλάβες που μπορούν να σας εμποδίσουν να απολαύσετε ευχάριστες ή και απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί σύμφωνα με το onmed.gr:

Κατάλληλη καρέκλα: Η καρέκλα πρέπει να στηρίζει καλά την πλάτη και τη μέση, ώστε να μην καμπουριάζετε. Πρέπει επίσης να σηκώνεστε κάθε τόσο από την καρέκλα ώστε να απομακρύνεται η συσσωρευμένη ένταση από τους μύες της μέσης.

Ευθυγράμμιση κορμού: Όταν στέκεστε όρθιοι, το κεφάλι, οι ώμοι, οι γοφοί και τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία, χωρίς η πλάτη ή η μέση να καμπουριάζουν.

Κατάλληλα παπούτσια: Τα παπούτσια πρέπει να παρέχουν στις πατούσες την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να αποφεύγετε τους κραδασμούς που μπορεί να τραυματίσουν τους μύες και τα οστά της οσφυϊκής μοίρας.

Σωστή ανύψωση αντικειμένων: Κάθε φορά που σηκώνετε ένα αντικείμενο, ακόμη και αν δεν είναι βαρύ, πρέπει να λυγίζετε τα γόνατα. Έτσι θα αποφύγετε να επιβαρύνετε τη μέση και την πλάτη.Source link