Πλήρωσε πρόστιμο 8.000 ευρώ για τη μυρωδιά που έβγαζαν οι αγελάδες τουΟ Νίκολα Μπαρντί είναι ένας αγρότης στη νότια Γαλλία, που στη φάρμα του εκτρέφει αγελάδες. Φαίνεται όμως πως οι αγελάδες του… μύριζαν και αυτό ενοχλούσε τους γείτονες του.

Και από όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο (η διαμάχη με τους γείτονες ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια) δεν ήταν μόνο οι αγελάδες που μύριζαν αλλά και οι μπάλες με το άχυρο που αποθήκευε ο Νικολά για να τις ταΐζει.

Στο δικαστήριο οι γείτονες είπαν ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τη μυρωδιά που βγάζουν οι αγελάδες και οι μπάλες από το άχυρο.

Τελικά το δικαστήριο τους δικαίωσε και επέβαλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στον αγρότη και άλλες 2.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, σύνολο, 8.000

Ο Νικολά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έπρεπε να πληρώσει τόσα χρήματα και αρκέστηκε να πει: «Η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές είπαν ότι «δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν οσμές που δημιουργούνται από αγροτικές δραστηριότητες» εντούτοις η μυρωδιά που δημιουργείται από το στοιβαγμένο άχυρο κοντά στο σπίτι των γειτόνων του αγρότη και η «μη εγκεκριμένη χρήση ενός κτηρίου για το κοπάδι που παρήγαγε κοπριά «κυριολεκτικά κάτω από το παράθυρο της κουζίνας των γειτόνων» αποτελεί ενόχληση.Source link