Πάνω στο πρόσωπό μας υπάρχει ένα Τρίγωνο ΘανάτουΦαίνεται πως στο κέντρο του προσώπου μας σχηματίζεται ένα τρίγωνο, όχι ένα απλό τρίγωνο βέβαια, αλλά ένα τρίγωνο θανάτου!

Και είναι μάλιστα και όσο πιο επικίνδυνο παίρνει για τον οργανισμό μας.

Αυτά μας λέει ο αμερικανός γιατρός Dr Mehmet Oz, διασημότητα στην κατηγορία του, μιλώντας για το τρίγωνο που σχηματίζεται με τη μύτη μας ως τη μία κορυφή και τις δύο άκρες των χειλιών μας.

Ένα τρίγωνο που μπορεί να μας κάνει μεγάλη ζημιά αν δεν προσέξουμε, όπως μας λέει. Γιατί από κει βρίσκουν τον δρόμο τους οι μολύνσεις για τον εγκέφαλό μας: «Πιάστε αυτή την περιοχή, το τρίγωνο του θανάτου, έχετε ρίσκο αυτή η μόλυνση να περάσει το δέρμα σας και να καταλήξει στον εγκέφαλό σας», έχει εξηγήσει επανειλημμένως στην αμερικανική τηλεόραση.

Δεν είναι όμως μόνο οι κορυφές του τριγώνου που μας δημιουργούν πρόβλημα, αλλά και η όλη δομή του, καθώς μας μιλά ακόμα και για φλεβοκομβική θρόμβωση που μπορεί να πάθουμε στη μύτη.

Αυτό που εννοεί ο γιατρός είναι πως η μύτη και το στόμα είναι τα πιο επικίνδυνα ανοίγματα του κρανίου μας, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες μολύνσεις. Και έχει φυσικά έναν θεατράλε τρόπο να επισημαίνει τους κινδύνους.

Ο Dr Oz έχει κάνει καριέρα εξάλλου στην τηλεόραση, δίνοντας ιατρικές συμβουλές από τους μικρούς δέκτες. Δεν είναι ωστόσο τσαρλατάνος, αλλά πραγματικός γιατρός, αν και πια τον έχει στο στόχαστρο ο Ιατρικός Σύλλογος Αμερικής γιατί προωθεί την εναλλακτική ιατρική.

 

newsbeastSource link