Καρκίνος εντέρου: Μια απλή διατροφική συνήθεια μειώνει την επανεμφάνισή τουΣημαντική παράταση της επιβίωσης αλλά και μειωμένος κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου του εντέρου μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε μία πολύ απλή και υγιεινή διατροφική συνήθεια, σύμφωνα με μια νέα εκτενή επιστημονική μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Κέντρου Καρκίνου του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology, οι ερευνητές παρακολούθησαν 826 ασθενείς με καρκίνο του εντέρου τρίτου σταδίου για διάστημα 6,5 ετών κατά μέσο όρο, αφού είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία.

Από το σύνολο των ασθενών, όσοι κατανάλωναν συχνά ξηρούς καρπούς φάνηκε να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου αλλά και επανεμφάνισης της νόσου, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 60 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 42% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης χωρίς επανεμφάνιση του καρκίνου και 57% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης ασχέτως της νόσου τους.

Ποιοι ειναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί:

Διαβάστε τη συνέχεια στο OurlifeSource link