Επιστήμονες έφτιαξαν κέικ με το πιο απίστευτο υλικόEπιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου πειραματίζονται με το λίπος των προνυμφών και έντομα για να αντικαταστήσουν το βούτυρο σε βάφλες, κέικ και μπισκότα, λέγοντας ότι το λίπος από τα έντομα είναι πιο βιώσιμο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

“Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα στη χρήση συστατικών από έντομα”, δήλωσε ο Daylan Tzompa Sosa, ο οποίος επιβλέπει την έρευνα.

“Είναι πιο βιώσιμες επειδή τα [έντομα] χρησιμοποιούν λιγότερα εδάφη [από τα βοοειδή], είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με το τι τρώνε και τι αποδίδουν και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό για να παράγουν την ίδια ποσότητα σε βούτυρο”, δήλωσε η Tzompa Sosa καθώς έβγαζε από το φούρνο ένα φρεσκοψημένο κέικ με βούτυρο εντόμων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν παρατηρούν καμία διαφορά όταν ένα τέταρτο του βούτυρου γάλακτος σε ένα κέικ αντικαθίσταται με το λίπος των προνυμφών. Ωστόσο, αναφέρουν μια ασυνήθιστη γεύση όταν φτάσουν σε μια αναλογία 50-50 και λένε ότι δεν θα ήθελαν να αγοράσουν το κέικ.

Τα τρόφιμα εντόμων έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, βιταμινών, ινών και ανόργανων στοιχείων και οι επιστήμονες αλλού στην Ευρώπη το θεωρούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα είδη ζωικών προϊόντων.

 

e-dailySource link